Америка во шок и солзи: Објавена шокантната снимка од убиството на Џон Кенеди (Видео)

Свет

Америка во шок и солзи: Објавена шокантната снимка од убиството на Џон Кенеди (Видео)

Многумина имаат слушнато за филмот на Запрудер, која се води како единствената снимка од атентатот на американскиот претседател Џон Кенеди. Точно 486 слики биле направени на тој сончев ден во ноември, 1963. година во Далас.

Зад камерата стоел обичниот кројач, Абрахам Запрундер, и во тие 26. секунди на филмот е забележано едно од најопасните злосторства во историјата.

Според информациите, Запрундер лично барал да не се објави само една сликичка од целиот филм, а тоа било сликичката со број 313 која му правела ноќни кошмари. На неа пак, се гледа целата случка и тоа како куршумот го исфрлува мозокот на Кенеди.

Тоа можете да го погледнете во видеото во продолжение, но внимавајте, содржи вознемирувачки сцени. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *