Браќата милијардери открија шокантна тајна: Биткоинот, за една година ќе вреди…

Свет

Браќата милијардери открија шокантна тајна: Биткоинот, за една година ќе вреди…

Сакале или нејќеле, сите од нас во последно време констатно слушаме по медиуми вести поврзани со најновиот светски тренд кога станува збор за валути, односно Биткоин.

Па сега во најново издание се појавија браќата милијардери Винеклвос, кои имаа доста интересни информации да откријат околу порастот на Биткоинот во следните неколку години, и колку би можела истата вредност да достигне.

„Да се земе биткоинот во изолација…ние мислиме дека биткоинот ја пореметува цената на златото. Мислиме дека е подобро од злато, ако ги погледнете карактеристиките на парите. И што го прави златото, злато? Неодстатокот. Биткоинот има фиксна количина што значи дека е и подобро од златото…лесно преносно, и поиздржливо. Речиси е еднакво и подобро од златото кога ќе се спроедат“, вели Винкелвос.

„Значи, ако погледнете во пазарниот уддел од 100 милијарди, минатата недела можеби бил поголем со 200, значи сега е вистински момент за купување, мислиме дека постои потенцијал за апрецијација на вредноста за 30 до 40 пати, затоа што ако го погледнете и споредите со пазарот на злато тој денес е 7 трилијарди. Што значи, многу луѓе почнуваат да го гледаат тоа, да ги препознаваат вредносните карактеристики. Затоа мислиме дека без разлика на ценовните движења во последните недели, сеуште е многу потценета вредноста“, вели Винкелвос.

Пазарот со биткоин капитализираше на околу 150 милијарди од овој четврток, а според предвидувањата на Камерон Винкелвос, цената би можела да достигне и до неверојатни 340.000 долари, со пазарен уддел од 6 трилиони долари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *