Внимавајте на овој тивок убиец: Отров кој го користиме секој ден, ги предизвикува најлошите можни болести

Uncategorized

Внимавајте на овој тивок убиец: Отров кој го користиме секој ден, ги предизвикува најлошите можни болести…

Доколку бремена жена престојува во ваква просторија, тоа може да има негативни ефекти врз развојот на фетусот, посебно на белите дробови и бубрезите на детето, а може да предизвика и спонтан абортус.

Научници од престижни здравствени установи истражуваа и дојдоа до заклучокот – освежувачите на простории и средствата за чистење се вистински тивки убијци.

Според пишувањето на британски Телеграф, ваквата “титула” производите ја добиле откако е откриено дека предизвикуваат или допринесуваат во дури 99.000 смртни случаеви годишно во Европа.

Научниците предупредија и дека лошиот квалитет на воздухот во домот допринесува за неисправни уреди, спрејови, освежувачи, различни производи за чистење, но и средства за лична хигиена, бидејќи се преполни со хемикалии кои лесно испрауваат и завршуваат во белите дробови.

“Доколку бремена жена престојува во просторија во која се наоѓа ваков загаден воздух, тоа може да има негативни ефекти врз развојот на фетусот, посебно на белите дробови и бубрезите на детето, може да биде предизвикан и спонтан абортус, срцеви и мозочни удари кај постарите лица, а поврзано е и со астма, дијабетис, деменција, дебелина, како и малигни заболувања”, стој во извештајот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *