Во оваа држава, постои место каде што се наоѓа порта, а доколку влезете во неа, ќе отидете во…

Uncategorized Свет

Ирак е света земја: Во оваа држава, постои место каде што се наоѓа порта, а доколку влезете во неа, ќе отидете во…

Најлудата теорија на завера досега…

Зошто Америка го нападна Ирак? Дефинитивно не е поради нафтата.

Ова е најлудата теорија на завера досега. И веднаш заборавете на нафтата, светската доминација и новиот светски поредок.

Америка го нападна и окупираше Ирак поради Ѕвездена капија?

Уште во времето кога Џорџ Буш разговараше за ирачкото оружје за масовно уништување, беше јасно дека тука нема баш многу вистина. Оружјето никогаш не е пронајдено.

А сега, се повеќе следбеници на теоријата дека окупацијата и нападот на Америка врз ирак не е поради нафта ниту пак борба за слобода на народот на Ирак, се во исчекување да се откријат тајните за ова мистериозно место.

Интересно е што дури и History Chanell сними краток документарец за Ѕвездената капија.

Ѕвездената капија била направена од древните Сумерци. Прва и најмистериозна цивилизација на нашата Планета.

Веднаш да разјасниме, Сумерците биле навистина чудни.

Никој не знае како настанале, иако се знае дека спаѓаат во првата високоразвиена цивилизација која настанала четири илјади години пред нашата ера во Месопотамија.

Оваа цивилизација изненадно исчезнува околу 2024-тата година пред нашата ера. Никој не знае зошто. Не се знае од каде потекнуваат тие луѓе и каде биле пред да се доселат на Блискиот Исток.

Интересно е што лингвистите успеале да поврзат други јазици на древните цивилизации (Египет, Вавилон, Асира, Акаџан) со познатите јазични семејства, додека јазикот на Сумерците нема свој близок јазик.

Настанал целосно независно, и никој не знае како. Но и покрај тоа, тие се првиот цивилизиран народ кој позади себе оставил пишани споменици. По својот јазик и етнички карактеристики видно се разликувале од останатото население.

Сумерците исто така ги подигнале првите градови. Се знае дека ги почитувале боговите кои ги нарекувале Анунаки.

Тоа се само дел од фактите, а овде почнува вистинската теорија на заговор.

Нејзините следбеници сметаат дека токму Анунаки биле вонземјани, а не богови.

Анунаките на Сумерците им дале јазик, писмо и сите вештини, а во сред денешен Ирак подигнале Ѕвездена капија, портал за патување низ просторот и времето.

Доколку навистина ве интересира, се наоѓа во Насирија, град 370 километри југоисточно од Багдад, на местото наречено древен Ур. Таму се наоѓа голем храм во кој се крие самиот портал. Други пак, тврдат дека Ѕвездената капија била во подрумот на палатата на Садам Хусеин.

Следбениците на оваа теорија тврдат дека токму поради ова се водат битки на Блискиот исток.

И да, рековме дека ова е навистина најглупата теорија на заговор, ние одиме да патуваме низ времето и простор заедно со сумерците, а вие продолжете да читате арена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *