Девојка ми сакаше да имаме анален секс, само што и го ставив, таа почна да…

Забава

Девојка ми сакаше да имаме анален секс, само што и го ставив, таа почна да…

Сексот е најинтимната физичка комуникација што можат да ја имаат две личности.

Но, не го практикуваме сите на ист начин. Сите ние се возбудуваме на различни работи.

Некои од нас се похрабри, други по плашливи, па нeкогаш нема да се осудат да пробаат да запловат во непознатото.

Доколку сте од оние кои се плашат, еве неколку митови за озогласенит анаелн секс:

Мит бр.1 – боли!

Аналниот секс не е нужно болен, но може да биде. Имено, може да биде болен ако се практикува на погрешен начин. Многу жени го сметаат за исклучително пријатен, уживаат во него и доживуваат анални оргазми.

Она што треба да го знаете е дека треба да се движите полека, да се опуштите и да користите доволно лубрикант. Почнете со прст или пак со некоја играчка, а кога ќе се опуштите доволно, преминете на главното. Првичната нелагодност ќе исчезне и вие ќе уживате.

Мит бр.2 – ако болело првиот пат, ќе боли секогаш

Ако еднаш сте имале лошо искуство, веројатно не сте се придржувале до гореспоменатите правила, но тоа не значи дека секое наредно искуство ќе биде болно.

Доколку сакате да го повторите искуството, направете го тоа кога ќе бидете потполно опуштени, а вашиот партнер истовремено нека го стимулира вашиот клиторис. На овој начин, пријатното чувство ќе ја надвладее несигурноста, а вие ќе се опуштите.

Мит бр.3 – само „лесните“ девојки го прават тоа

Постои мит дека само „лесните“, „лошите“ и перверзните девојки сакаат анален секс. Но, вистината е дека многу нормални, обични жени уживаат во него.

Љубопитноста за сопственото тело е сосема нормална и природна појава, а вие треба да се охрабрите да ги задоволите сите свои љубопитности и да имате здрав сексуален живот каков што посакувате.

Мит бр.4 – аналниот секс може да ви го спаси сексуалниот живот

Некои девојки кои не се задоволни со својот сексуален живот и аналниот секс го гледаат како начин на кој можат да се спасат од „досадата“ и незадоволството во својата врска.

Но, вистината е дека ако имате проблеми во врската никаков секс не може да го реши вашиот проблем. Сексот треба да биде взаемно уживање помеѓу двата партнера, а не решение за одреден проблем.

Подобро би било да разговарате со партнерот за своите проблеми, отколку да барате „пократок“ пат.

Мит бр.5 – ако го направите тоа вашиот партнер нема да ве почитува повеќе

Некои девојки мислат дека одредени мажи имаат цел и кога ќе ја постигнат, нема да сакаат да имаат ништо повеќе со нив. Ова може да се случи, но тоа нема никаква врска со аналниот секс.

Ваквите мажи можат да „играат“ во било какво друго сценарио. Доколку ви се случи нешто вакво, тоа веројатно значи дека секако нема потреба да бидете со таков тип на маж кој не го заслужува вашето внимание и почит.

Мит бр. 6 – ќе се повредите

При секаков тип на секс може да ви се случи незгода доколку го правите тоа на погрешен начин. Истражете го своето тело, дознајте што ви се допаѓа, а што не, користете доволно лубрикант и сè ќе биде во ред.

Мит бр.7 – при анален секс нема потреба да користите кондом

Точно е дека не можете да останете бремени, но без кондом не сте заштитени од сексуално преносливите болести. Затоа, употребата на презервативи, не само што се препорачува, туку е задолжителна.

Мит бр.8 – ако еднаш го направите тоа, тој секогаш ќе сака само анален секс

Ова е исто како да кажете дека ако еднаш му приредите орален секс, тој секогаш ќе сака само орално уживање.

Секој сексуален чин е различно искуство и задоволство, а на мажите, иако го сакаат аналниот секс поради поинтензивното чувство, сепак ништо не може да им го замени вагиналниот секс.

Мит бр. 9 – аналниот секс е валкан, буквално

Ова е дефинитивно еден од најраспространетите и најпогрешни митови поврзани со аналниот секс. Всушност, анусот и долниот дел од ректумот не содржат толку „отпад“ колку што мислиме.

Сепак, ова не значи дека треба да се практикува без подготовки. Постојат специјални средства за анална хигиена кои се препорачуваат да се употребуваат пред аналниот секс.

Воедно, никако не практикувајте вагинален секс веднаш по аналниот, поради можното пренесување на бактерии.

Доколку сакате да го направите тоа, секогаш променете го кондомот, измијте се детално, користете лубрикант и нема да имате никакви грижи.

Во продолжение прочитајте, неколку интересни работи поврзани со аналниот секс:

Многу жени го заобиколуваат аналниот секс. Во најголем број случаи причината за тоа е што го поврзуваат со нечисти и болни нешта. Мажите…

…пак, овој вид на секс ги привлекува како магнет.

Од кога се практикува?

Се до 18-тиот век, сите сексуални акции кои не биле поврзани со создавање потомство биле забранети.

На тој попис се наоѓал хомосексуалниот секс, аналниот секс и сексот со животни. Тогашните друштвени и сексуални норми биле поврзани и со силно влијание од црквата.

Меѓутоа, во антички Рим, аналниот секс со робовите бил знак за моќ на нивните владетели.

Во втората половина на 13-тиот век во Европа, аналниот секс помеѓу двајца мажи се смета за грешен и се претвора во дело казниво со смрт.

Дури на крајот на 18-тиот век, укината е смртната казна и заменета со затвор. Во 2003 најпрво САД ја укинале казната за анален секс.

Аналниот секс денес:

Дури 1/3 од мажите денес, редовно практикуваат анален секс. Гледајќи од физички агол, за мажите овој тип секс е многу поинтензивен.

Имено, аналниот отвор е многу потесен од отворот на вагината, така што пенисот е многу повеќе стимулиран.

Жените се по малку затворени на оваа тема, што не значи дека не го практикуваат. Многу жени го одбиваат аналниот секс затоа што сметаат дека е понижувачко и болно искуство.

Кај најголем број од нив- или никогаш не пробале анален секс, или партнерот им бил премногу груб.

На што да внимавате и како да си го олесните?

Аналниот секс може да биде болен ако при практикувањето не се внимава на нежноста.

При самиот секс потребно е со лубрикант да се намачка и отворот на девојката како и пенисот на партнерот.

За разлика од вагината, анусот не создава никакви течности кои би можеле да ја олеснат пенетрацијата. Користете лубриканти на база на вода и силикон.

Кажете му да го стимулира вашиот анус при самата пенетрација. На тој начин мускулите на анусот ќе се опуштат и полесно ќе го примат пенисот.

Од друга страна, мажите мора потполно да се уверени дека нивната драга го прави ова чисто од љубов.

Одберете поза за анален секс:

Аналниот секс може да се практикува во бројни секс пози. Но, дефинитивно најпопуларна е doggy style затоа што истовремено може да се стимулира и клиторисот.

Паровите ја практикуваат и позата каде двајцата партнери лежат на страна, а девојката е свртена со грб кон партнерот.

Многу девојки сакаат да бидат и од горе за време на аналниот секс за да можат да уживаат во погледот на партнерот, но и да ја контролираат длабочината и јачината на неговата пенетрација.

Што не смеете да заборавите?

За време на аналниот секс забранети се груби потези, затоа што може да дојде до пукање на крвните жили во анусот.

Ако сте во долгогодишна врска и знаете дека партнерот нема никаква полово пренослива болест, не мора да користите кондом затоа што не постои опасност од бременост.

И, не заборавајте, ако пенисот бил во анусот, не смее потоа неисчистен да влезе во вагината, затоа што може да пренесе бактерии кои ќе предизвикаат непријатни инфекции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *