Земјата повеќе нема да може да поддржува живот: Погледнете колку човекот ја загадува планетата

Свет

Нуркачот а воедно и „Јутуберот” Рич Хорнер се снимаче себеси како едвај се пробива во водата, но ова не беше како резултат на прашина или кал, туку како резултат на непрегледност од словеи кеси и пластичен отпад.

Дури по некоја риба едвај ќе се видеше во близина. Оваа снимка Хорнер ја сниаше на едно од омилените места на нуркачите Манта Поинт кое се наоѓа само 20 киометри од Бали.

Инако оваа вознемирувачка снимка беше објавена на каналот ВВС во кој се прикажува количината на пластика, дури 161 грам која била пронајдена во стомакот на албатрос. Неодамнечните истражувања докажаа дека 96% од морските риби и албатроси имаат парче пластика во нивниот организам.

Погледнете за што станува збор:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *