Изум на деценијата: Првото летачко такси пуштено во тест-проба! (Видео)

Забава Свет

Изум на деценијата: Првото летачко такси пуштено во тест-проба! (Видео)

Многумина од нас често знаеме да се пошегуваме за какви се изуми и технологии имаат Кинезите, и што се им текнува речиси секоја ден. Но верувале или не, после ова нема да престанеме со такви шеги.

Станува збор за провото летачко такси, а секако овој проект за прв пат бил тестиран во Кина пред некое време. Летачкото такси е всушност дрон со кабина, а патува со брзини неколку степени побрзи од обичното такси, а предност е секако тоа што ќе избегнете метеж.

Секако ова е само проект и прототип, но тоа не значи дека за неколку години нема да биде секојдневие на милиони луѓе ширум светот.

Погледнете за што станува збор: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *