Најбогатиот Арап одбил да ја плати слободата: Погледнете каде бил префрлен тој…

Свет

Најбогатиот Арап одбил да ја плати слободата: Погледнете каде бил префрлен тој…

Принцот Алвалид бин Талан бин Абдулазиз, милијардерот од Саудиска Арабија бил префрлен од хотелот „Риц Карлтон” во Ријад, а неговата сегашна локација сеуште не е позната.

Странските медиуми откриваат дека принцот одбил да плати 6 милијарди долари околу договорот за борба против корупцијата во таа земја, а бил еден од 60-те уапсени во голема акција.

Авалид е внук на саудискиот крал Салман, и вреди повеќе од 17 милијарди долари, а рангиран е како 65. најбогат човек на светот.

 

Тој бил уапсен заедно со други бизнисмени, принцови и луѓе со висока функција кои биле обвинети за корупција, а иако повеќето ја платиле сумата на пари, тој одбил.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *