Најлошо место за носење на телефонот е џебот! Погледнете на кои опасности се изложувате!

Забава

Најлошо место за носење на телефонот е џебот! Погледнете на кои опасности се изложувате!

Денешните смартфони се крајно деликатни направи на технологијата, иако ги третираме потполно на друг начин.

Покрај тоа  што тие можат многу лесно да се скршат, тие константно емитуваат радијација и топлина.

Поради тоа е многу важно да не биде блиску до вашто тело поради тоа што горенаведените телефони можат да бидат прилично опасни.

  1. Може да ви направи проблем со грбот

Здравствените стручњаци приметиле дека се зголемил бројот на пациенти кои се жалат на болка која почнува од задникот и се спушта до ногата надоле.

Они сметаа дека единствен виновник за тоа е телефонот кој го носиме во задниот џеб.

Исто така овие проблеми можат да бидат предизвикани и од носење на новчаник.

  1. Зголемување на шансите да го скршите својот телефон

Освен доколку не носите фармерки или панталони со патенти на џебовите тогаш вашиот смартфон воопшто не е сигурен. Носењето на телефонот во задниот џеб ги зголемувате шансите да седнете на него а со тоа и се зголемуваат шансите за да се оштети. Дополнително и доколку вашите џебови немаат патент големи се шансите да ви испадне лесно особено кога се слекувате за во тоалет.

  1. Можете да предизвикате сериозни здравствени проблеми кога телефонот е премногу блиску до вашето тело.

Едно истражување во 2014-та година отри дека носењето на смартфон во предниот џеб може негативно да влијае на бројот на сперматозоиди кај машките поради тоа што  радијацијата се зголемува кога телефонот има лош прием на мрежа.

  1. Можете да се изгорите

Иако можеби ви изгледа како шала, заебележан е случај на тинејџерка која е здобила со изгореници од втор и трет степен откако нејзиниот телефон се запалил во џебот од панталоните додека одела на школо.

Истото и се случило и на една тинејџерка која својот телефон го носела во задниот џеб.

Дколку телефонот не е изложен на воздух кој би го изладил, може да дојде до расипувањ, па дури и до палење.

  1. Сите останати начини на кои можете да го оштетите телефонот

Ако во ист џеб ги носите и клучиве од колата или станот или пак ситните пари, лесно можете да го оштетите екранот на телефонот.

Тука ќе го спомнеме и потењето кое може да ги навлажни џебовите и да доведе до дополнителни штетувања

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *