Огромни протести низ цела Македонија: Погледнете што се случува (ФОТО)

Македонија

Вечерва во Прилеп се одржа мирен протест против двојазичноста која беше изгласана од страна на пратениците на СДС во Собранието на Р.Македонија, без никаква претходна дискусија и дебата, и без присуствона опозицијата

Според информациите кои ги добивме од лица кои учествувале на протестот, истиот бил спонтан и ненајавен. Како што велат, со сопствените возила, со Македонски знамиња и пораки против двојазичноста продефилирале низ градот. Се надеваат дека во наредните денови ќе имаат поголема бројност.

За сега, нема најавено нови протести во наредниве неколку дена, но се очекуваат тие да бидат спонтани, со поголема поддршка од страна на граѓаните низ цела Македонија.

Спонтан протест со автомобили против двојазичноста во Прилеп!

Спонтан протест со автомобили против двојазичноста во Прилеп!

infomax.mk 发布于 2018年1月16日

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *