Од 12 години се фрла по крстот! Ова му е прв пат што го фаќа!

Македонија

Од 12 години се фрла по крстот! Ова му е прв пат што го фаќа!

Над 100 верници оваа година се фрлија по Светиот крст во осветените води на Охридското езеро.

Прв кој успеа да стигне до крстот беше Иван Лотески, тој е среќниот верник кој ќе го прати среќа целата година.

Откако испадна од студените води на Охридското езеро тој изјави дека ова не му е прва година што се фрла по крстот.

Тој од својата 12-та година учествува во манифестациите по повод водици.

Како и секоја година така и оваа, голем број на верници го следеа овој настан.

Илјадници граѓани од целата држава присуствуваа на ова одбележување кое беше во организација на Дебарско-кичевската епархија заедно со локалната самоуправа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *