Погледнете во внатрешноста на највисокиот и најлуксузниот хотел на светот! Ќе се изненадите од неговиот изглед и висина! (ФОТО) (ВИДЕО)

Свет

Погледнете во внатрешноста на највисокиот и најлуксузниот хотел на светот! Ќе се изненадите од неговиот изглед и висина! (ФОТО) (ВИДЕО)

Емират Дубаи континуирано е во потрага и рушење на рекорди, а тоа го докажа и со новоиградениот хотел кој е највисок во целиот свет. Неговата висина достигнува до неверојатни 356 метри.

Хотелот Гевора е за еден метар повисок од досегашниот највисок хотел кој се наоѓа на истата улица.

Најновиот хотел „Гевора“ е кула со златна боја и 75 спратови. Има четири ресторани, базен, луксузен спа центар и гимнастичкасала. А првите гости пристигнуваат овие денови.

Дубаи ја има и највисоката кула на светот, „Бурџ Калифа“, од 838 метри. Владата започна и со изградба на нова, која ќе биде уште повисока а нејзината висина ја кријат во тајност, со цел да не ги престаса некој од конкуренцијата.

Градот-држава Дубаи една од главните цветските туристички дестинации а во 2017-та година има рекорден број  од 15,8 милиони туристи, 6,2 проценти повеќе од 2016-та година.

Погледнете го видеото:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *