Прашање чиј одговор ретко кој го знае: Зошто свршеничкиот прстен се носи на четвртиот прст?

Uncategorized

Илјадници парови ширум светот секојдневно го кажуваат судбоносното „Да”, а истовремено ставаат прстен на својот четврти прст. Но ретко кој од нив знае која е причината поради која прстенот се става токму на тој прст, а кинеската легенда конечно даде одговор на ова прашање.

Според оваа легенда, палците ги претставуваат родителите, показалците ги претставуваат браќата и сестрите, а четвртиот прст го претставува партнерот. На крај останува малиот прст, кој ги претставува децата.

А со склопување на рака со рака се открива важна симболика.

Доколку ги разделите палците, тие ќе се разделат бидејќи не треба да живеат со вас засекогаш. Ако се обдете да ги разделите показалците, тие ќе се разделат бидејќи исто така имаат други животни патишта.

Ако се обидете да ги разделите малите прсти, и тие ќе се разделат бидејќи децата растат и заминуваат. Но доколку се обидете да ги разделите четвртите прсти, ќе се изненадите бидејќи тоа ќе ви оди потешко од останатите прсти. Партнерите се судбински врзани до последниот ден од животот, и затоа свршувачкиот прстен се носи на тој прст.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *