„Прочистувала” луѓе од уроци, а наплаќала ”само” 5.000 евра: Уапсена гатачка во БиХ

Свет

Државјанка на Босна и Херцеговина се сомничи дека на 38-годишен маж од Загреб му зела ”само” 5.000 евра за да го излекува од уроци.

Хрватските медиуми откриваат дека на 28 февруари, таа му пришла на мажот и го уверила со нејзини теории и верувања дека врз него биле фрлени уроци, при што му понудила помош со лековита вода.

„Оттогаш до 5 март осомничената постојано барала дополнителни средства, па оштетениот во три наврати ѝ предал вкупно 5.000 евра“, истакна полицијата.

Откако била извршена истрага околу целата ситуација и евалуирано менталното здравје на жената, истата била приведена и и било одредено мерка притвор, а дополнителни информации се очекуваат наскоро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *