Турскиот авион при слетувањето се лизна од патеката и се сруши во.. (ВИДЕО)

Свет

Турскиот авион при слетувањето се лизна од патеката и се сруши во.. (ВИДЕО)

На аеродромот Трабзон во Турција еден од авионите на компанијата Пеагасус Аирлајнс , откако слета на пистата се лизна и се сруши во провалијата.

Според досегашните податоци, нема повредени ниту од патниците ниту од екипажот ниту па некој има било какви последици.

Екипите задолжени за спасување и евакуација одлично си ја сработија својата работа и сите патници безбедно се изнесени од авионот.

Причините за вака настанатата ситуација се истражуваат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *