ХАОС на патот Велес –Градско! Се сруши огромна карпа која го блокираше патот и железничката пруга! (ФОТО)

Македонија

ХАОС на патот Велес –Градско! Се сруши огромна карпа која го блокираше патот и железничката пруга! (ФОТО)

Големите врнежи кои го зафатија Велес и регионот се причината поради која на излезот од Велес да падне огромна карпа и да ги блокира патниот и железичкиот сообраќај.

Досега нема информации за повредени граѓани како последница од овој одрон.

Според сликите кои ги добивме можеме да забележиме дека се работи за огромна карпа и среќа е што на пат како овој, кој е често со голема фрекфенција, што нема повредени.

Во СВР Велес во 8,30 часот е пријавено дека е падната карпата. Тоа е во близина на мостот на реката Тополка, а карпата паднала од т.н. Цуцка.

Поради тоа во застој е патничкиот сообраќај и сите возила се пренасочуваат од Велес за Градско, Гевгелија, Прилеп, Кавадарци и Неготино, и обратно преку автопат. Еден блок карпа паднал и на железничката пруга Велес- Гевгелија. Така, сè до отстранување на камениот блок, железничкиот и патниот сообраќај на оваа релација ќе бидат во прекин.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *