Четири работи кои ги наследува секоја жена од својата мајка!

Uncategorized

Четири работи кои ги наследува секоја жена од својата мајка!

Науката потврди дека мајката има директно влијание на многу работи кон ќерката почнувајќи од интелегенцијата па се до романтичните односи и однесувања во врската или бракот.

Додека генетиката е многу комплексна работам науката покажала дека можеме да наследиме некои многу јако специфични карактеристики и квалитети од нашите мајки.

Бе разлика дали со вашата мајка си личите или воопшто немате заеднички црти, следните 5 работи со сигурност ги имате наследено од нејзе.

Интелегенција

Изгледа дека вашиот мозок сте го наследиле од вашата мајка а не од вашиот татко.

Ако имате тешкотии да заспиете, обвинете ја мајката за ова. Мајките ги пренесуваат своите навики за спиење кај децата и децата на мајките кои се борат со несоница одат подоцна спиење и спијат помалку.

Интересно е што научниците не ја забележале истата шема кај татковците кои остануваат будни до доцна.

Колку брзо стареете

Има ли вашата мајка младолик изглед?

Изгледот на нашите мајки во годините укажува на тоа што ние можеме да очекуваме од кога ќе бидеме на нејзини години.

Истражувањето првично е спроведено на глувци, но не на луѓе со што е и потребно дополнително истражување.

Кога влегувате во менопауза

Старосните години во кои влегувате во менопауза за многумина зависи од тоа кога влегла во истото и вашата мајка, пишуваат од харперсбазаар.ком.

Во 2011 година спроведено е истражување од страна на Институтот за истражување на рак и покажало дека жените на кои мајките и сестрите поминале низ менопаузата во едно време, тие ќе поминат во истиот период како и нејзината мајка или сестра.

Тимот на научници соопшти дека ова не зависи само како последица на генетиката туку и начинот на живот.

На примерените кај жените кои пушат имаат шанса да влезат во менопауза две до три години порано.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *