Што всушност се случува кога уринирате под туш?

Забава

Што всушност се сллучува кога уринирате под туш?

Сите се имаме најдено во ваква ситуација. Соблекуваме се од себе, влегуваме во када а додека се слива водата по телото како одеднаш да се уклучи бешиката.

За многумина е премногу комплицирано да го земат пешкрот, да се избришат и да одат до ЦВ школката и затоа се прашуваат себе си дали да уринираат во када или не, и што ќе се случи доколку го направат тоа?

Ако вашиот одговор е „да“, нема причина да се чуствувате лошо. Судејќи по бројните анкети, скоро 80% од луѓето признале дека уринираат во када.

Меѓутоа колку е ова безбедно и хигиенски во споредба со вршењето на потребата во ВЦ школката?

Студенти од еден Универзитет од Англија откриле дека уринирањето во када е потполно нормално, но и добро за нашата средина.

Како дел од нивниот експеримент, истражувачите се охрабриле се тоа да го прават и дошле до заклучок дека кога сите студенти од универзитетот, околу 15.000, би уринирале во када би заштедиле доволно вода да наполна 26 олимписки базени.

Ако во превид го земем тоа дека за ВЦ школката се троши скоро четвртина од водата во домот, на овој начин би заштедиле и доста пари.

Но ова не е единствениот аргумент.

Докторите тврдат дека урината не е штетна, напротив може да помогне доколку луѓето имаат проблеми со атлетско стопало.

Во случај да се грижите дека уринтаби можела да направи оштетување на цевките, без гајле, тие се истите цевки како и оние на ВЦ школката.

И можеби најдобра работа кога уринирате во када, особено ако сте машко, е тоа што урината нема да се распрскува насекаде по плочките во купатилото.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *