Јавноста е во ШОК! 84-годишна баба ги испукала децата во комшии со пиштол!

Свет

Јавноста е во ШОК! 84-годишна баба ги испукала децата во комшии со пиштол!

Една 84-годишшна жена е уапсена поради тоа што пукала со пиштол кон комшиските деца оти биле премногу бучни и гласни.

Бети Френсис Садерс им замерила на малите, кои имале од 8 до 10 години, за тоа штово близина на нејзиниот дом во Калифорнија, возеле детски мотори, пишуваат од metro.co.uk.

Според она што се кажало пред судот, таа ја провлекла главата низ ограда која го делела нејзиниот двор и дворот каде што си играле децата се со цел да ги опомене за буката која ја правеле.

Но жалбата преминала во расправија, која кулминирала со истрел.

Одма била повикана полицијата која ја уапсила жената поради сомнеж за напад од огнено оружје и загрозување на животот на децата.

Она е во локалниот затвор, а износот на кауцијата за предвремен излез на слобода е 50.000 долари.

Во прилог погледнете друг случај каде е обратна ситуација. Дете играјќи си со пиштолот на неговиот родител, ненамерно испука куршум и го повреди татко му директно во стомак.

Поука: однесувајте се со повозрасни лица со почит но и размислете пред да направите нешто пред вашите децца оти тие го прават истото што и вие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *