10 работи поради кои е супер да се биде слободна жена во триесетите!

Забава

10 работи поради кои е супер да се биде слободна жена во триесетите!

Жените во триесетите имаат јасен поглед во животот, се чуствуваат посилно, посигурно и посамоуверено поради тоа што научиле многу за работата и љубовта, а за машките да не зборуваме.

Кога ќе погледнете наназад во минатото во своите дваесетти години сигурно ќе си се насмеете на самите себеси.

Сигурно ќе ви биде непријатно за некои глупави работи, некои реченици кои сте ги изговарале на вашиот прв дејт и сл.

Сте одбирале погрешни партнери и своето срце сте го држеле на тацна.

Во триесетите се сосем поинаку.

Сте ја научиле лекцијата, сте ги зилечиле и запекле раните.

Сега е време да бидете попаметни, да престанете да барате веренички прстен и сериозна врска.

Ова е идеално време да се посветите на себе и да научите да се сакате себе си и да се негувате.

Еве зошто е добро да се биде сингл во триесетите.

  1. Можете да се спакувате и да отпатувате каде ќе посакате

Во овие години доколку сте сингл ќе немате кој да ви „попува“ и да ве задржува доколку сакате да прошетате на некое ново место односно каде вие ќе посакате.

  1. Учите од туѓите грешки

Најдобро можете да учите од животите на оние кои живеет поинаку од вас.

Обратете им се на вашите пријатели за совет за врска и учете од нивните грешки кои ги довеле до развод и скапи терапии.

  1. Паметно бирајте со кого ќе испаднете на состанок

Сега е време да успорите. Нема туку така да испаѓате на дејт и да влетувате во нова врска оти тоа требало така да биде.

Свесни сте каква личност сакате покрај себе и нема да трошите време на оние кои не ги исполнуваат тие услови.

  1. Можете подобро да с еповрзете со вашиот круг на пријатели

Пријателите во триесетите се продолжение на фамилијата. Тоа што сте сингл ви дава шанса што повеќе да се фокусирате на пријателите и повеќе време да минете со нив.

  1. Имате време да работите на себе

Без ниту трошка енергија потрошена на врска која пропаѓа, можете да работите на личниот развој.

Да се пријавите на некои нови часови, да пронајдете ново хоби или да направите нешто што отсекогаш сте сакале да го направите.

  1. Можете сами да чекорите по патот кој сте го замислиле

Со малку повеќе пари на сметка и без никој на кој би трошеле, можете да испланирате соло патување на кое ќе правише се она што ќе ви падне на памет.

  1. Имате шанса да биде себични со вашите пари

Погледнете колку имате пари на сметката и смело потрошете де од нив без грижа на совест дека некој ќе ве критикува или било што слично.

  1. Сами изберете ја својата кариера

Во дваесетите сте биле растргани помеѓу работата и љубовта, па затоа и кариерата сте ја занемариле. Да се биде сингл во триесетите може да ви послужи како инспирација за да се посветите на работата и да изградите успешна кариера.

  1. Можете да ги поминувате викендите како вас ви е желба

Ако сакате да останете во кревет цел ден и да не правите апсолутно ништо освен да гледате серија – сега е тоа многу полесно.

  1. Уживајте во љубовта која ја имате спрема себе

Во триесетите се ослободувате од сите кочници.

Препуштете се на љубовта која ја имате спрема себе, поради тоа што да се биде сингл не значи дека немате љубов во себе.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *